Πρόσκληση σε υποψήφιους αγοραστές πολυτελών κατοικιών στο Ελληνικό

346

Η Lamda Development ξεκίνησε την αναζήτηση πιθανών αγοραστών για τις πολυτελείς κατοικίες που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό, αναρτώντας σχετική φόρμα στην ειδική ιστοσελίδα του πρότζεκτ.

Οι ενδιαφερόμενοι για οικιστικό ακίνητο ειδικότερα καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους επιλέγοντας τύπο κατοικίας μεταξύ μονοκατοικίας, διαμερίσματος και διαμερίσματος σε πύργο κατοικιών.

Βάσει του σχεδιασμού που έχει ανακοινωθεί στα οικιστικά έργα της πρώτης πενταετίας περιλαμβάνεται η κατασκευή:

– Παραθαλάσσιου πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη «Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά», με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ. Το κτίριο αυτό θα αποτελέσει τοπόσημο της περιοχής (πύργος κατοικιών στη μαρίνα).

– Παραθαλάσσιου οικισμού κατοικιών ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών – διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη «Γειτονιά Ενυδρείου Αγίου Κοσμά», με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ.

– Συγκροτήματα κατοικιών διαφόρων τύπων (κτήρια ύψους έως 50 μ., διαμερίσματα, κ.λπ.), εκτιμώμενης δόμησης περίπου 40.000 τ.μ. (περίπου 800 κατοικίες) εντός της Πολεοδομικής Ενότητας Α-Π1 «Γειτονιά πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας».

H διοίκηση της Lamda Development μάλιστα είχε αναφέρει στη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας, πως από το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα έχει προχωρήσει σε προπωλήσεις για το οικιστικό τμήμα. ΄Οσον αφορά τις τιμές, η Lamda έχει εκτιμήσει τις ζητούμενες τιμές για τα καινούρια σπίτια στην περιοχή από τα 4.000 έως τα 8.500 ευρώ ανά τ.μ.

Οι οικιστικές αναπτύξεις στο εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν σημαντικό ποσοστό της συνολικής αξίας της επένδυσης. Η συνολική αξία που θα δημιουργηθεί από τις επενδύσεις της πρώτης πενταετίας εκτιμάται ότι θα προέλθει κατά 43% από πωλήσεις κατοικιών, κατά 35% από την αποτίμηση των δύο εμπορικών κέντρων (στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και το δεύτερο στον Άγιο Κοσμά) μετά την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους, κατά 10% από την προεξόφληση μελλοντικών εσόδων από την παραχώρηση χρήσης του ακινήτου στο οποίο θα λειτουργήσει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο (IRC) και κατά 12% από τη λειτουργική εκμετάλλευση ή πώληση λοιπών ακινήτων.

Σε όλη τη διάρκεια αξιοποίησης του ακινήτου στο Ελληνικό η συνολική αξία που θα δημιουργηθεί από τις επενδύσεις εκτιμάται ότι θα προέλθει κατά 58% από πωλήσεις κατοικιών, κατά 8% από την αποτίμηση των δύο εμπορικών κέντρων μετά την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους, κατά 6% από την αποτίμηση των ξενοδοχείων μετά την ολοκλήρωσή τους και κατά 28% από τη λειτουργική εκμετάλλευση ή πώληση λοιπών ακινήτων (περιλαμβανομένης και της προεξόφλησης μελλοντικών εσόδων IRC).