“Ξήλωσε” τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας ο Κικίλιας μετά το σκάνδαλο με τον παράτυπο εμβολιασμό

662

 

Ξήλωσε” ο υπουργός Υγείας,Bασίλης Κικίλιας τον υπεύθυνο εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας της Κέρκυρας, Αλέξανδρο Γαρδικιώτη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία για τον παράτυπο εμβολιασμό δημοσιογράφου και πρόεδρου του ΔΣ CorfuTV.

Ο δημοσιογράφος Διονύσης Μάμαλος, που φέρεται να είναι φίλα προσκείμενος στη Νέα Δημοκρατία, δεν πληρούσε καμία απολύτως προϋπόθεση προκειμένου να εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας:

Δεν πληρούσε καμία απολύτως προϋπόθεση εμβολιασμού

Ο εμβολιασμός έγινε την περασμένη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας. Με βάση τις καταγγελίες, ανάμεσα στα συνολικά δεκαοχτώ άτομα που εμβολιάστηκαν εκείνη την ημέρα ήταν και ο δημοσιογράφος – εκδότης, πρόεδρος του ΔΣ Corfu TV Διονύσης Μάμαλος.

Ο εμβολιασμός του κ. Μάμαλου, ο τελευταίος που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα στις 6,48 μμ, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στην τοπική κοινωνία αλλά και στον ιατρικό κόσμο της περιοχής, καθώς δεν πληρούσε καμία απολύτως προϋπόθεση προκειμένου να εμβολιαστεί κατ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα έναντι των συμπολιτών του.

“Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αντικαθίσταται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης και δίνεται εντολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών”.

“Περίσσευε το εμβόλιο” απάντησε ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας

Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελίες ότι στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας εμβολιάστηκε ο Κερκυραίος δημοσιογράφος Διονύσης Μάμαλος και πρόεδρος του ΔΣ CorfuTV. Μάλιστα, όταν κλήθηκε από το apocalypsis.comνα σχολιάσει και να αιτιολογήσει το γεγονός αυτό ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας του νησιού, Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, ανέφερε:

“Εκείνη την ημέρα μας έμεινε ένα εμβόλιο. Κανονικά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε άτομο του υγειονομικού προσωπικού ή του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού η της ΕΛ.ΑΣ. Όμως δεν υπήρχε κάποιος να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Γι αυτό και το εμβόλιο το κάναμε στον κ. Μάμαλο ο οποίος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο θέμα ούτε σκάνδαλο… Δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το εμβόλιο. Ετυχε να βρεθεί ο κ. Μάμαλος και σε αυτόν έγινε το εμβόλιο που περίσσευε“, είπε.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ