Ραφήνα-Πικέρμι : Τα Πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα και η διακριτική μεταχείριση των Δημοτών

1134

Καλώς και άριστα , όταν εφαρμόζονται οι νόμοι αλλά και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε επιβολές προστίμου για ακαθάριστα οικόπεδα.

Έχουμε δηλαδή επιβολή προστίμου στις 5 Αυγούστου σε δημότες που δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους έτσι ώστε να μην εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς στη θερινή περίοδο και ιδιαίτερα όταν είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Στη συγκεκριμένη βέβαια περίοδο που επιβάλλεται το πρόστιμο το μόνο που εξυπηρετεί είναι η καθ’ αυτού τιμωρία του παραβάτη και όχι η προστασία μας καθώς έχουν περάσει δεκάδες ημέρες στις οποίες ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν υψηλός και τα οικόπεδα ήταν ακαθάριστα.

Το χειρότερο όμως απ’ όλα – και όχι κατά τη δική μας άποψη – αλλά σύμφωνα με τα όσα πράττει η δημοτική αρχή είναι το γεγονός ότι χωρίζει τους δημότες σε δύο κατηγορίες .

Σε αυτούς που τους κρεμάει στα μανταλάκια και τους βγάζει τα στοιχεία στη φόρα με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, όταν τους επιβάλλει πρόστιμα και σε αυτούς που για δικούς της προφανώς λόγους – η δημοτική αρχή – προφυλάσσει….και όταν επιβάλλει πρόστιμα ή διάφορες ποινές κρατάει επτασφράγιστο μυστικό το όνομά τους.

Ακολουθεί ένα μικρό παράδειγμα απο τη “διαύγεια” με επιβολή προστίμων απο τη δημοτική αρχή , στην οποία έχουμε κοινοποίηση ονόματος του “παραβάτη” αλλά και επιβολή προστίμου χωρίς την κοινοποίηση ονόματος του παραβάτη.

ΑΔΑ: ΨΣ5ΡΩ16-1ΡΝ – Απόφαση 411/2019 Δημάρχου Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου περί επιβολής προστίμου για καθαρισμό οικοπέδου σύμφωνα με την 4η/2012 ΠΥΡ. Δ.

ΑΔΑ: ΩΔΨΒΩ16-32Π – ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 377/2019 (περί “Επιβολής προστίμου λόγω μη υποβολής Δήλωσης Ιδιοκτησίας για την επιβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) “)

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι λίγο αργότερα απο την ανάρτησή μας, η δημοτική αρχή και σημειώνοντας αναδημοσίευση του εγγράφου στη “διαύγεια” γράφοντας ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΔΩ άφησε μόνο τα αρχικά στα ονόματα των κατοίκων που επέβαλλε πρόστιμα επειδή είχαν ακαθάριστα τα οικόπεδά τους.

Και για του λόγου το αληθές