spot_img
13.4 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Σαρηγιάννης: «Αν θέλουμε να πέσουμε τα 800 κρούσματα χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown»

 

 

 

Την πρόβλεψη πως τα κρούσματα θα ξεκινήσουν να μειώνονται τις επόμενες 2-3 ημέρες στην Αττική και σε 3-4 σε ολόκληρη την χώρα, έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε πως αυτή η μείωση δεν θα οφείλεται στα μέτρα που ελήφθησαν αλλά στα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν στην Αττική. «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, δεν θα καταφέρουμε να πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα εύκολα μέσα στον Μάρτιο γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊου.«Αν θέλουμε να πέσουμε τα 800 κρούσματα χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη. «Εκτιμώ ότι πάμε σε καλύτερη εικόνα και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με σύνεση νομίζω ότι θα πάμε σε σημαντικά καλύτερη εικόνα». Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θα είναι αρκετά ταχεία η αποκλιμάκωση και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το πώς μπορούμε να ανοίγουμε με ασφάλεια.

Κάνοντας μία πρόβλεψη για το καλοκαίρι, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε πως το καλοκαίρι η εικόνα θα είναι καλή, και στα μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, σταδιακά, πρώτα με click away και ταυτόχρονα τα μαγαζιά να εφοδιαστούν με συσκευές απολύμανσης του αέρος ώστε να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Μπήκε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό και οδήγησε για 300 μέτρα – rpn

Χειροπέδες σε 28χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα της Α2 κατηγορίας πέρασαν...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

ΝΕΑ

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

Στο εξωτερικό η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνιση

Στο εξωτερικό είχε διαφύγει η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε...

RPN.GR