Σταματά και το τελευταίο ταχύπλοο, το Super Runner, στις 28/10

220

Το τελευταίο ταχύπλοο της γραμμής μας ολοκληρώνει για εφέτος τα δρομολόγια του στην Άνδρο την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019. Ξεκίνησε το Πάσχα και έφτασε μέχρι τέλος Οκτωβρίου εξυπηρετώντας και την Άνδρο όταν χρειάστηκε ή όταν τα άλλα ταχύπλοα άνοιξαν αργότερα ή έκλεισαν νωρίτερα τον θερινό κύκλο τους. Ήρθε πια η ώρα την Δευτέρα να αποσυρθεί κι αυτό για την χειμερινή σεζόν…

Το πλοίο της Golden Star Ferries υπήρξε σταθερό στη γραμμή του όλο το θερινό εξάμηνο προσφέροντας στο νησί μας όταν χρειάστηκε μια ακόμα δυνατότητα. Ιδίως στην αρχή και στο τέλος της σεζόν όταν τα άλλα ταχύπλοα είτε δεν είχαν αναλάβει είτε είχαν σταματήσει. Την 28η Οκτωβρίου έχει το τελευταίο δρομολόγιο του και σταματά για εφέτος. 

Οι διαδρομές του εφέτος μας συνέδεσαν κυρίως με Νάξο. Επίσης στην κορύφωση της σεζόν – όταν δεν έπιανε Άνδρο – έφτανε μέχρι Σαντορίνη. Ήταν ένα από τα επιτυχημένα επιχειρηματικά πλοία του στόλου της Golden Star Ferries. 

Πλήρως ηλεκτρονικό όπως και τα άλλα της κατηγορίας του. Εδώ στην γέφυρα – εν πλω – οι μηχανικοί του – σε πρώτο πλάνο – και πίσω τους οι κυβερνήτες του – σε δεύτερο πλάνο – μπροστά στα σύγχρονα μηχανήματα τους.

Ο πλοίαρχος του ταχύπλοου καπετάν Γιώργος Δήμου. Για τρίτη χρονιά στο πηδάλιο του πλοίου.

 Το πλοίο έχει χωρητικότητα 809 επιβατών. Έχει μήκος 100 μέτρα και πλάτος 17. Πηγαίνει συνήθως με 30 μίλια.

Στο γκαράζ έχει χωρητικότητα για 150-160 ΙΧ.