spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με Δημάρχους της Αττικής – Στο επίκεντρο ζητήματα μετά την καραντίνα

 

 

 

Και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς έλαβε μέρος στην τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη  με Δημάρχους της Αττικής.

Η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, η κάλυψη των ελλείψεων σε σχολικές καθαρίστριες, η παροχή επιπλέον χώρων για τραπεζοκαθίσματα και η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και στις οργανωμένες παραλίες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της παραχώρησης επιπλέον χώρων για τραπεζοκαθίσματα. Όπως επισημάνθηκε η παραχώρηση των σχετικών χώρων είναι προαιρετική και γίνεται σε συνεργασία των Δήμων με την αστυνομία.

Στη συνέχεια της συζήτησης οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και ιδιαίτερα σε σχολικές καθαρίστριες οι οποίες καλούνται να διπλασιάσουν το χρόνο απασχόλησής τους για να τηρούνται η οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και τους ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερα απασχολεί τους Δημάρχους και το πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως επίσης και το ζήτημα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης καθώς δεν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Ένα μεγάλο ποσοστό των Δημάρχων διατύπωσε τη δυσαρέσκεια του και για τις σημαντικές δυσλειτουργίες και την αδυναμία καλής συνεργασίας με την αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Πατούλης ανέφερε στους Δημάρχους πως συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς το εκτεταμένο πρόγραμμα των ψεκασμών κατά των κουνουπιών σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, με τη χρήση και σύγχρονων μέσων για αεροψεκασμούς όπως είναι τα drones. Μάλιστα ζήτησε να υπάρξει ένας συντονισμός των δράσεων με τους Δήμους προκειμένου να είναι αποτελεσματικότερες οι παρεμβάσεις και οι δράσεις που υλοποιούνται. Τέλος ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε του Δημάρχους ότι με πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής ξεκινάει ειδικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των λαϊκών αγορών.

 

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR