spot_img
15 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

 

 

 

Εντυπωσιακό είναι και το κέρινο ομοίωμα της εθνικής σταρ Αλίκης Βουγιουκλάκη, ενώ στα σκαριά ο Θεόδωρος Κοκκινίδης έχει και το επόμενο δημιούργημά του, που δεν είναι άλλο από το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που θα πάρει τη θέση του δίπλα σε αυτό της Αλίκης.

H ανάρτηση του Θεόδωρου Κοκκινίδη για το ομοίωμα της εθνικής μας σταρ

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χάραξε μία μοναδική πορεία στον χώρο του σινεμά και του θεάτρου στην Ελλάδα. Έλαμψε και αγαπήθηκε από το κοινό όσο καμία άλλη ηθοποιός. Έφτασε στην κορυφή.

Έγινε “το πιο λαμπρό αστέρι”. Προσωπικότητες όπως η Αλίκη δεν σταματούν να εμπνέουν. Από εκείνη την εποχή των έγχρωμων ταινιών της εμπνεύστηκα και φιλοτέχνησα το κέρινο της ομοίωμα. Στο μυαλό μου επικρατούσαν δυο εικόνες της Αλίκης. Αυτή του λαϊκού κοριτσιού που υποδυόταν στις ταινίες της και τα κατάφερνε να φτάσει στην κορυφή. Και αυτή της Αλίκης σταρ. Από τον πάγκο της ψαραγοράς στο πιο λαμπρό αστέρι και από την ταξιθεσία του θεάτρου, η πρώτη πρωταγωνίστρια. Έτσι παρουσιάζω το έργο μου. Με δύο διαφορετικά ρούχα που συνθέτουν αυτές τι εικόνες. Την Αλίκη της ψαραγοράς και την σταρ Αλίκη του θεάτρου τραγουδώντας το “γείρε στην την πέτρα”.

Τον Μάρτιο του 2022 ξεκίνησα να δημιουργώ το γλυπτό ολοκληρώνοντας το στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2022, αφήνοντας μικρές λεπτομέρειες σε εκκρεμότητα. Τον Οκτώβρη άρχισα ήδη να φιλοτεχνώ το επόμενο έργο.

Το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. .Σπουδαίος ηθοποιός και αγαπημένος του κόσμου. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την Αλίκη. Όμως το άτυχες συμβάν με το αυτοκινητιστικό ατύχημα που μου συνέβη στο τέλος του Οκτώβρη του 2022 και κάποιοι γνωρίζετε , με κράτησε και με κρατά ακόμη εκτός δημιουργίας .

Μόλις η υγεία μου το επιτρέψει ,με ανυπομονησία θα προχωρήσω και θα ολοκληρώσω το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ώστε να πάρει την θέση του δίπλα σε αυτό της Αλίκης.

Για το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα απ την καρδιά μου τον οδοντοτεχνίτη Αντώνη Καραγιαννίδη και την συνεργάτιδα του Βίκυ Μαρινοπούλου που με υπομονή και δοτικότητα δημιούργησαν την οδοντοστοιχία του έργου. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Περικλή Τσαχαλίδη που με αγάπη και δεξιοτεχνία έκανε το χτένισμα του ομοιώματος.».

Πηγή: in.gr

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR