Το μπαλάκι στον δήμο Ρ-Π πετάει η Περιφέρεια μετά από παρέμβαση rpn.gr για τον καταρράκτη στο Ντράφι-αποκλειστικά έγγραφα

7241

Το μπαλάκι στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ρίχνει η Τεχνική Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τον καταρράκτη του Βαλανάρη στο Ντράφι.

Μετά από προσωπική μου παρέμβαση και πολλά τηλεφωνήματα στον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Ιωάννη Ασπρουλάκη και διαβεβαιώσεών του ότι θα απαντήσει και ότι έχουν γίνει 2-3 αυτοψίες, έστειλε το έγγραφο που θα διαβάσετε παρακάτω με ημερομηνία 11/02/2021, απαντώντας σε επιστολή που είχε σταλεί στην Περιφέρεια Αττικής από το Δίκτυο Κατοίκων Ντράφι τον Ιούνιο του 2020(9 μήνες πριν).

Το έγγραφο αυτό εκτός από τους κατοίκους του δικτύου Ντράφι το στέλνει και στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, και στην κ.Λίνα Μεταξάτου και το κοινοποιεί στο Δασαρχείο Πεντέλης, στην Πολιτική Προστασία και στον Αντιπεριφερειάρχη, και μέσω αυτού απαντά για τον καθαρισμό του ρέματος, γνωστοποιώντας ότι δεν χρειάζεται καθαρισμός, ρίχνει τις ευθύνες στον δήμο ο οποίος πρέπει να μεριμνήσει για τις κατολισθήσεις.

Νίπτει τας χείρας του και τονίζει ότι δεν έχει αρμοδιότητα για την επισκεψιμότητα ούτε μπορεί να απαγορεύσει την πρόσβαση των πολιτών.

Σιγή ασυρμάτου βέβαια για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως ευπαθούς.

Πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι έστειλαν επιστολή στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου για το θέμα, το οποίο όμως δεν μπήκε στα ημερησίας διατάξεως και δεν συζητήθηκε τελικά.

Μετά το έγγραφο-απάντηση της Περιφέρειας σας παραθέτουμε την επιστολή των κατοίκων, την ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή Αν.Αττικής Β.Οικονόμου για το θέμα και κάποια πρόσφατα άρθρα μας.

Ρεπορτάζ Κατερίνα Τράση

 

Ερώτηση για την προστασία της κοιλάδας Βαλανάρη στο Ντράφι έκανε στην Βουλή ο βουλευτής Ανατ.Αττικής Βασίλης Οικονόμου

Επιστολή Κατοίκων Ντράφι προς τον Αθανάσιο Αδαμόπουλο για τον καταρράκτη του Βαλανάρη

Πρόταση της Κοινοτικής Συμβούλου Πικερμίου Α. Πρόγιου για τον καταρράκτη. Θα συζητηθεί;