Κυριακή Ανδρεάδη–Pastry Chef–Instagram
Υλικά:
Για την κρέμα:
500 γραμ. ζάχαρη
500 γραμ. νερό
10 κρόκους
4 αυγά
Για την καραμέλα:
90 γραμ. ζάχαρη
45 γραμ. νερό
Εκτέλεση για την καραμέλα:
Σε τηγάνι τοποθετούμε την ζάχαρη, νερό και τα αφήνουμε να γίνουν μία ομοιόμορφη και καστανή ανοιχτόχρωμη καραμέλα. Αμέσως την ρίχνουμε στο σκεύος όπου θα βάλουμε και το υπόλοιπο υλικό μας και την απλώνουμε να πάει παντού.
Εκτέλεση για την κρέμα:
Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, να γίνει ένα σιρόπι. Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε μέσα τους κρόκους και τα αυγά χτυπώντας με το σύρμα. Αφού διαλυθούν τότε προσθέτουμε το σιρόπι μας και ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
Σε πυρίμαχο ή μεταλλικό σκεύος όπου τοποθετήσαμε την καραμέλα τοποθετούμε όλο το μείγμα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C. Σε βαθύ ταψί προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι τα μισά της φόρμας μας και τα αφήνουμε να ψηθούν για 1 ώρα και 15 λεπτά ή 1 ώρα και 30 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία.