Βαφτίστηκε το παιδί του Γιώργου Ξυλούρη λίγο πριν την κηδεία του σύμφωνα με τα έθιμα της Κρήτης

547

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η βάπτιση του παιδιού του αδικοχαμένου Γιώργου Ξυλούρη, που δεν πρόλαβε να το χαρεί και να το δει να μεγαλώνει.

Η βάπτιση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έγινε λίγες ώρες πριν την κηδεία του 30χρονου. Σύμφωνα με το σχετικό έθιμο, σε περίπτωση που πεθάνει ο πατέρας ενός αβάπτιστου παιδιού, το μυστήριο γίνεται εσπευσμένα πριν την κηδεία.

Το μοιρολόι της μάνας

Ένα πέπλο πένθους έχει καλύψει το ορεινό χωριό του Ρεθύμνου, με τους κατοίκους να αναρωτιούνται τι συνέβη μεταξύ των δύο ανδρών και βγήκαν τα όπλα.

Φορώντας μαύρα ρούχα και με πρησμένα μάτια από τα δάκρυα, η μητέρα του 30χρονου δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της δεν είναι πια στη ζωή. Τα πόδια της έχουν βαρύνει ενώ δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν. Το μόνο που κάνει είναι να κλαίει και να μοιρολογά για το νεκρό παιδί της.

Το μοιρολόι της μπορεί να βγαίνει σχεδόν ψιθυριστά ωστόσο το ακούει όλη η γειτονιά. «Παιδί, παιδί, παιδάκι μου» λέει και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Την ίδια στιγμή, η αδελφή του 30χρονου αποχαιρέτησε τον αδερφό της με ένα κείμενο – θρήνο, που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.