spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Βίκυ Καβαλλάρη: 20 μήνες στην Ανατολική Αττική με έργο, παρεμβάσεις και παρουσία

 

 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Βίκυ Καβαλλάρη, δεν περιορίστηκε στα καθιερωμένα. Από την πρώτη μέρα της θητείας της κινείται με σχέδιο, μεθοδικότητα και παρουσία σε κάθε γωνιά της Ανατολικής Αττικής – από τα ρέματα μέχρι τις παιδικές χαρές και από τις γιορτές των πολιούχων μέχρι τα δύσκολα τραπέζια των έργων.

Η Καβαλλάρη ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2024, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, και μέσα σε σχεδόν 20 μήνες έχει καταφέρει να καταγράψει αποτύπωμα ουσίας. Με καταγωγή από τις Αχαρνές και έδρα στους Θρακομακεδόνες, γνωρίζει καλά την περιοχή και τις ανάγκες της – και αυτό αποτυπώνεται τόσο στον λόγο όσο και στη δράση της.

Πρώτα το έργο – όχι τα λόγια

Η πολιτική προστασία αποτέλεσε εξαρχής κεντρικό της μέτωπο. Σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών και τις τεχνικές υπηρεσίες, επανεκκίνησε κρίσιμα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, δίνοντας έμφαση στα ρέματα του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Παρασκευής. Σε συναντήσεις με τον δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Νίκα, δεν αρκέστηκε σε ευχολόγια – έθεσε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ζήτησε επιτάχυνση, απαίτησε λύσεις. Και όπως όλα δείχνουν, αυτές έρχονται.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένες κινήσεις. Η Καβαλλάρη έχει επιβλέψει εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, συντηρήσεις δρόμων και τεχνικά έργα σε περιοχές που επί χρόνια παρέμεναν στο «περίμενε». Η λογική της είναι ξεκάθαρη: η πολιτική δεν είναι θέμα εντυπώσεων, αλλά αποτελέσματος.

Ανάπλαση και καθημερινότητα: αλλαγή με μέτρο και ευαισθησία

Στους 20 μήνες θητείας της, έχει ρίξει βάρος και στην ανάπλαση των δημόσιων χώρων – παιδικές χαρές, πεζοδρόμια, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι που συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητα του πολίτη. Δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για τους Θρακομακεδόνες και τις Αχαρνές, χωρίς όμως να περιορίζεται εκεί. Η Ανατολική Αττική είναι ενιαία και η παρουσία της την επιβεβαιώνει, καθώς η Αντιπεριφεριάρχης δεν έχει μείνει στιγμή στο γραφείο της.

Παντού παρούσα – με θεσμούς, συλλόγους και πολίτες

Δίνει το παρών σε κάθε σημαντική τοπική εκδήλωση, όχι για να κόψει κορδέλες αλλά για να συνδεθεί με τους ανθρώπους. Από τον εορτασμό του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη μέχρι τις περιοδείες της στις υποδομές της Λαυρεωτικής, της Ραφήνας, των Σπάτων και του Μαραθώνα, έχει επιλέξει να μην είναι «άγνωστη» Αντιπεριφερειάρχης. Αντίθετα, είναι παρούσα, προσβάσιμη και με ανοιχτά αυτιά – ένα σπάνιο φαινόμενο στη δημόσια διοίκηση.

Η ίδια δηλώνει δικηγόρος «σε αναστολή, όχι σε αδράνεια», καθώς αξιοποιεί την εμπειρία της στη διαχείριση κρίσεων και τη διαμεσολάβηση. Και αυτό φαίνεται στην καθημερινή της πολιτική πρακτική: φροντίζει να βρίσκει συναινέσεις, χωρίς να θυσιάζει την αποτελεσματικότητα.

Μια θητεία που προχωρά με ρυθμό και αποτέλεσμα

  • Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα υψηλής επικινδυνότητας
  • Αναπλάσεις και τεχνικές παρεμβάσεις σε αστικό ιστό
  • Συνεχής θεσμική συνεργασία με δημάρχους, υπηρεσίες και φορείς
  • Παρουσία σε εκδηλώσεις, συμβούλια και τοπικές ανάγκες

Σε μια εποχή που οι περισσότεροι «διοικούν εξ αποστάσεως», η Βίκυ Καβαλλάρη αποδεικνύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει πρόσωπο. Και μάλιστα πρόσωπο που γνωρίζει, νοιάζεται και πράττει. Οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής έχουν, προς το παρόν, μια Αντιπεριφερειάρχη που δεν υπόσχεται – απλώς δουλεύει.

Εφημερίδα Polis

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR