spot_img
30.2 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ξεκινά αύριο νέα εθελούσια έξοδος από την τράπεζα Πειραιώς με στόχο 500 εργαζόμενους

 

 

 

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου Sunrise για τον μετασχηματισμό της και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, το νέο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 30 του μηνός. Θα στοχεύει στην αποχώρηση 500 ατόμων, εκ των οποίων τα 200 προέρχονται από υποστηρικτικές υπηρεσίες που η Τράπεζα θα αποσχίσει, θα εισφέρει σε νέα θυγατρική και στη συνέχεια θα πωλήσει σε στρατηγικό επενδυτή. Πρόκειται για εργαζόμενους στις μονάδες data entry services (υπηρεσίες καταχώρησης, εισαγωγής, διατήρησης, ενημέρωσης και επικαιροποίησης δεδομένων της Τράπεζας) και διαχείρισης παγίων στοιχείων, φυσικών αρχείων, προμηθειών και αλληλογραφίας. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους οποίους στοχεύει η νέα εθελούσια είναι εργαζόμενοι σε καταστήματα νομών όπου η Τράπεζα έχει αυξημένη φυσική παρουσία όπως ενδεικτικά οι νομοί Βοιωτίας, Κορινθίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Πέλλας, Σερρών κ.ά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χθες η Διοίκηση της Τράπεζας ενημέρωσε τους Συλλόγους των εργαζομένων για την πρόθεσή της να ανακοινώσει το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται γαλαντόμο, με κίνητρα τόσο οικονομικά, όσο και ασφαλιστικά. Ιδιαίτερα ελκυστικό αναμένεται να είναι το πρόγραμμα υγειονομικής κάλυψης της ΝΝ που έχουν οι εργαζόμενοι (για τους ίδιους και ένα ακόμη άτομο της οικογένειάς τους) και το οποίο αναμένεται ότι θα επεκταθεί πέραν της 5ετίας (φτάνοντας ενδεχομένως και την 10ετία) ως παροχή στο νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης.

Το νέο πρόγραμμα θα δώσει μπόνους αποχώρησης στους εργαζόμενους από τις υπηρεσίες που θα αποσχισθούν καθώς έχουν φθίνουσες εργασίες, καθώς και έξτρα πριμ 5% σε όσους πατήσουν το «κουμπί» εξόδου μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του προγράμματος (δηλ. μέχρι 19/11).

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν χθες στους Συλλόγους των εργαζομένων, αν και αναφέρθηκε ότι το πρόγραμμα θα κινηθεί στα πρότυπα της εθελουσίας που «έτρεξε» το καλοκαίρι και με την οποία αποχώρησαν από την Τράπεζα 500 εργαζόμενοι. Το πλαφόν αποζημίωσης για την άμεση αποχώρηση στο πρόγραμμα αυτό ήταν στα 180.000 ευρώ, ενώ παρεχόταν και η επιλογή μακροχρόνιας άδειας μετ’ αποδοχών για 2-3 έτη με το 50% του εφάπαξ που προβλεπόταν στην περίπτωση της άμεσης αποχώρησης. Δικαίωμα συμμετοχής είχε δοθεί στους εργαζόμενους που στις 17 Ιουνίου είχαν συμπληρώσει 3ετή συνεχόμενη προϋπηρεσία στην Τράπεζα. Αυτοί έλαβαν αποζημίωση 22, 32 ή 34 μικτούς μηνιαίους μισθούς με ηλικιακά κριτήρια και προσαύξηση με κριτήριο ετών προϋπηρεσίας (8%, 10% και 12% για προϋπηρεσία 3 – 10 ετών, 11 – 20 και άνω των 20 ετών, αντίστοιχα). Προσαύξηση κατά 3 μισθούς για την άμεση αποχώρηση είχε δοθεί ως επιπλέον κίνητρο στους εργαζόμενους σε καταστήματα των οποίων η παύση λειτουργίας είχε ανακοινωθεί, και στα τμήματα διοίκησης Central Administrations Units, Υπηρεσίες Καθαριότητας και Υπηρεσίες Ασφάλειας. Επίσης, προσαύξηση 2 μισθών δόθηκε στους εργαζόμενους που είχαν ρόλο Τeller – Seller και ενός μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Δεν είναι ”μαγαζί” σας ο δήμος – τι γίνεται με την οδό Ναρκίσσου και τα μαγαζιά στο λιμάνι;

Εξανίσταται ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης και διατυπώνει συηγκεκριμένες...

Ανάκληση πολύ γνωστής συσκευασμένης σαλάτας από τον ΕΦΕΤ λόγω λιστέριας

Ποια παρτίδα αφορά Στην ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας συσκευασμένης σαλάτας προχώρησε...

Άρθρο Ψυχολογίας: Ο ερωτισμός δεν χάνεται ξαφνικά στις μακροχρόνιες σχέσεις

Στην αρχή μιας σχέσης ο ερωτισμός μοιάζει σχεδόν αυτονόητος....

Ορόσημο Ραφήνας live: Θέματα και απαντήσεις Μαθηματικών (βίντεο RPN)

Ζωντανή μετάδοση από το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Ραφήνας. Τα θέματα των...

ΝΕΑ

Δεν είναι ”μαγαζί” σας ο δήμος – τι γίνεται με την οδό Ναρκίσσου και τα μαγαζιά στο λιμάνι;

Εξανίσταται ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης και διατυπώνει συηγκεκριμένες...

Ανάκληση πολύ γνωστής συσκευασμένης σαλάτας από τον ΕΦΕΤ λόγω λιστέριας

Ποια παρτίδα αφορά Στην ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας συσκευασμένης σαλάτας προχώρησε...

Άρθρο Ψυχολογίας: Ο ερωτισμός δεν χάνεται ξαφνικά στις μακροχρόνιες σχέσεις

Στην αρχή μιας σχέσης ο ερωτισμός μοιάζει σχεδόν αυτονόητος....

Ορόσημο Ραφήνας live: Θέματα και απαντήσεις Μαθηματικών (βίντεο RPN)

Ζωντανή μετάδοση από το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Ραφήνας. Τα θέματα των...

Ο Δήμος Μαραθώνος χαιρετίζει τις εθελοντικές πρωτοβουλίες καθαρισμού παραλίας

Μια σημαντική δράση καθαρισμού παραλίας υλοποιήθηκε την τελευταία Κυριακή...

Πανελλαδικές 2026: Θέματα και απαντήσεις Βιολογίας από το ΟΡΟΣΗΜΟ Ραφήνας

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών...

RPN.GR