spot_img
16.7 C
Rafina
Παρασκευή, 6 Μαρτίου, 2026
spot_img

Ζωγράφου: “Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου” – Πως γλύτωσε η ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε τον «Εσκο»

 

 

 

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της 25χρονης ανθυπαστυνόμου που το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και μετά από μία συμπλοκή με τον 30χρονο κακοποιό αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό της πιστόλι και να τον πυροβολήσει.

Μέχρι τώρα, δεν είχε ακουστεί η δική της εκδοχή σχετικά με πώς έφτασε στο σημείο να τραβήξει το όπλο από τη θήκη της, αφού υπήρχαν αρκετές απορίες από το γεγονός ότι ο Αλβανός κακοποιός ήταν άοπλος και κρατούσε μόνο ένα κατσαβίδι.

Η ίδια, λίγα 24ωρα μετά έσπασε τη σιωπή της και αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ μίλησε στον Alpha και την εκπομπή Tlife για το πώς βίωσε την επίθεση, αλλά και το γιατί πυροβόλησε στα πόδια τον σεσημασμένο και δεν αντέδρασε διαφορετικά:

«Αρχικά πρέπει να πω ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με πλησίασε την ώρα που πήγα να μπω στο αυτοκίνητο του συγγενή μου που είχε έρθει στο σημείο για να με παραλάβει και ξαφνικά ακούω μια φωνή πίσω μου να μου λέει ”αυτό που φοράς είναι αλεξίσφαιρο;”. Χωρίς να σκεφτώ, γύρισα και τον ρώτησα ”ποιος είσαι και τι θέλεις;” και χωρίς να απαντήσει τίποτα, σήκωσε γρήγορα το χέρι του και στόχευσε απευθείας στο λαιμό μου με το κατσαβίδι που κρατούσε. Σχεδόν ενστικτωδώς έβαλα το χέρι μου μπροστά και δέχτηκα εκεί το τρύπημα από το κατσαβίδι και γλίτωσα από ένα πιθανό χτύπημα στην καρωτίδα μου. Φαινόταν ότι εκεί στόχευε. Στη συνέχεια προσπαθώντας να τον απωθήσω έκανα χρήση του όπλου μου, αλλά το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν να μην υπάρχει κάποιος κοντά γιατί ήμασταν σε Πανεπιστημιακό χώρο, σε πρωινό ώρα και όλα ήταν πιθανά. Προσπάθησα να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων και όχι μόνο τη δική μου».

Η συνέχεια είναι γνωστή, ο 30χρονος άνδρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε και αυτός σε φοιτητική εστία μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Οι τραυματίας ήταν σεσημασμένος.

Στο νοσοκομείο 401 μεταφέρθηκε και η ανθυπαστυνόμος μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Αυτή την εβδομάδα

Επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη άντρας που γρονθοκόπησε ταξιδιώτη

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον χώρο των...

Εκλογές και ταινία για την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας την Δευτέρα 9/3

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει τα μέλη μας, την ερχόμενη...

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας δίπλα στα παιδιά και το Περιβάλλον

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε...

Προσφορά των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παλλήνης

Σημαντική στήριξη των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής στο Κοινωνικό Φαρμακείο...

ΝΕΑ

Εκλογές και ταινία για την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας την Δευτέρα 9/3

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει τα μέλη μας, την ερχόμενη...

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας δίπλα στα παιδιά και το Περιβάλλον

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε...

Προσφορά των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παλλήνης

Σημαντική στήριξη των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής στο Κοινωνικό Φαρμακείο...

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 6/3

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Δύο πτήσεις φτάνουν σήμερα από το Ομάν

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και...

Η νέα γενιά στέλνει μήνυμα από τη Ραφήνα: Προστατεύστε τις θάλασσες

Στην κεντρική παραλία της Ραφήνας, εκεί όπου το κύμα...

RPN.GR