spot_img
13.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα ζυμαρικών με κιμά και γραβιέρα

Υλικά

Για τον κιμά και τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 27 + 27 + 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 150 γρ. πράσινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κομματάκια)
  • 200 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 60 γρ. πελτέ τομάτας
  • 80 γρ. μοσχάτο ή λευκό κρασί
  • 1/2 κιλό ώριμες τομάτες (τριμμένες)
  • 4 αυγά (χτυπημένα)
  • 150 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • 100 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
  • 60 γρ. λιαστές τομάτες (ψιλοκομμένες)

 

Για το γαρνίρισμα

  • 50 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • Τοματίνια
  • Ρόκα
  • Φλίδες γραβιέρας

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Τα στραγγίζουμε, και τα λαδώνουμε με 2 κ.σ./27 γρ. ελαιόλαδο.
  • Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, χωρίς καθόλου ελαιόλαδο. Λαδώνουμε τον κιμά με 2 κ.σ./27 γρ. ελαιόλαδο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και φροντίζουμε να τον απλώσουμε σε όλη την επιφάνειά της. Καβουρδίζουμε πάρα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να έχει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα.
    Αν στον κιμά έχουν δημιουργηθεί χοντρά κομμάτια σαν σβόλοι, τα σπάμε με έναν αυγοδάρτη.Αυτό το βήμα είναι το σημαντικότερο για ένα πεντανόστιμο κιμά!
  • Αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τις 3 κ.σ./40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την πιπεριά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, επαναφέρουμε τον κιμά στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε στον κιμά την τριμμένη τομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να πιεί τα υγρά του.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα αυγά, τα τυριά, τις λιαστές τομάτες, τα 3/4 του κιμά και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε τσέρκι 24 εκ. με έλασμα και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Απλώνουμε τέλος τον υπόλοιπο κιμά και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το τσέρκι, απλώνουμε από πάνω τα τοματίνια, τη ρόκα και τη γραβιέρα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια όπως τις τούρτες!

 

 

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Νέος Βουτζάς: Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή χρημάτων για το νερό από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/25 Με μια σύντομη, και...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

ΝΕΑ

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

RPN.GR