H συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

239

Συστατικά

  • 500 γρ. σπανάκι, σε φύλλα
  • 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4-5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί

Για το σερβίρισμα

  • βασιλικό, φρέσκο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το μαύρο μέρος από τα μανιτάρια και το προσθέτουμε στο μπολ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, κονιάκ, βούτυρο και θυμάρι.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αν το τηγάνι μας δεν έχει μεταλλική λαβή, μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια από το μπολ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία. Αφαιρούμε το σπανάκι από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και το ξύσμα λεμoνιού.
  • Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
  • Προσθέτουμε κατσικίσιο τυρί και ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
  • Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής με φύλλα φρέσκου βασιλικού, ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ