Η συνταγή της ημέρας: Αγριογούρουνο κρασάτο στη χύτρα ταχύτητας

379

Συστατικά

Για τη μαρινάδα

  • 4-5 κλ. δεντρολίβανο
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 500 γρ. κρασί λευκό

Για το κρέας

  • 2 κιλά αγριογούρουνο, μπούτι
  • 400 γρ. κρασί λευκό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. μέλι
  • 2 φύλλα δάφνης

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρινάδα

  • Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το δεντρολίβανο, τις φλούδες από το λεμόνι και το κρασί.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες. Η μεμβράνη θα πρέπει να εφάπτεται πάνω στο κρέας.

Για το κρέας

  • Τοποθετούμε μία χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Σουρώνουμε το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το κρέας στη χύτρα σε δόσεις και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και κλείνουμε το καπάκι.
  • Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας να φύγει ο ατμός και ανοίγουμε το καπάκι.
  • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ