Η συνταγή της ημέρας: Cupcakes κλόουν

271

Συστατικά

Για τα cupcakes

  • 220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 12 χωνάκια παγωτού
  • 80 γρ. τρούφα σοκολάτας, χρωματιστή
  • 80 γρ. βρώσιμα κονφετί
  • ζαχαρωτά, για τα μάτια
  • ζαχαρωτά, για τις μύτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, τη βανίλια και χτυπάμε. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αβγό για να βάλουμε το επόμενο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες. Ιδανικά για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε βάζουμε ειδικά χαρτάκια για muffins σε κάθε θήκη.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, το γάλα και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στην εξωτερική πλευρά από τα χωνάκια παγωτού.
  • Ρολάρουμε σε ταψάκια που έχουμε βάλει τα χρωματιστά ζαχαρωτά και τα confetti για να κολλήσουν πάνω στα χωνάκια.
  • Μεταφέρουμε όρθια τα χωνάκια σε λαδόκολλα και αφήνουμε να σταθεροποιηθούν.
  • Μοιράζουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω από κάθε cupcake και στολίζουμε με τα ματάκια και τις μύτες. Βάζουμε τα χωνάκια σαν καπέλο και σερβίρουμε.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ