Η συνταγή της ημέρας: Φαρφάλες με κοτόπουλο αλά κρεμ

159

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο κότας
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 750 γρ. νερό, βραστό
  • 250 γρ. φαρφάλες
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • πιπέρι
  • 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μπέικον σε κυβάκια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια 1 εκ. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε το βραστό νερό και τις φαρφάλες.
  • Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για 15 λεπτά μέχρι να βράσουν οι φαρφάλες.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό. πιπέρι, το καλαμπόκι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και πιπέρι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ