Η συνταγή της ημέρας: Καπονάτα με κολοκύθια

248

Συστατικά

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο, λίγο
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση και διαγώνια σε φέτες
  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι, ξερό
  • 200 γρ. φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κολοκύθια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά για να μαλακώσουν και αυτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας, γεμίζουμε τη μισή κονσέρβα με νερό και το βάζουμε και αυτό, τη ζάχαρη, το ξίδι, την κάπαρη, τις σταφίδες, το αλατοπίπερο και τέλος το θυμάρι.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κολοκύθια και να πήξει η σάλτσα μας.
  • Μπορούμε να φάμε ζεστό αλλά και παγωμένο το φαγητό μας!

Tip

Σπάμε φέτα από πάνω και συνοδεύουμε με ψωμάκι για μεγάλες βούτες!

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ