Η συνταγή της ημέρας: Μανιταρόσουπα με κανθαρέλες

251

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κιλό μανιτάρια κανθαρέλες, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 3-4 φύλλα φασκόμηλου
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ή νερό
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • πιπέρι
  • 50 γρ. κρέμα καρύδας

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και κόβουμε στη μέση τις κανθαρέλες.
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνουμε τα 3⁄4 από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε το θυμάρι, το φασκόμηλο, και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών (ή το νερό) και αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, για περίπου 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά, τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει μια παχύρευστη υφή, και τη ζεσταίνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
  • Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και από πάνω τοποθετούμε τα σοταρισμένα μανιτάρια.
  • Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ