Η συνταγή της ημέρας: Πικάντικο αρνίσιο μπούτι με πουρέ λευκής μελιτζάνας

342

Συστατικά

Για το αρνί

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • 2 1/2 κιλά αρνίσιο μπούτι, με κόκαλο

Για τον πουρέ μελιτζάνας

  • 2 κιλά μελιτζάνες, λευκές
  • 100-150 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το αρνί

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μιξεράκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι, το μπούκοβο, τον κόλιανδρο, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τη φλούδα από το λεμόνι, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Τοποθετούμε το αρνί σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και χαράσσουμε σε 2-3 σημεία και στις 2 πλευρές.
  • Απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλη την επιφάνεια του αρνιού, τυλίγουμε και βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί με σχάρα.
  • Ψήνουμε για 3 ώρες. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30-40 λεπτά.

Για τον πουρέ μελιτζάνας

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, χαράσσουμε τη σάρκα χιαστί και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε 2 ταψιά με λαδόκολλα με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω.
  • Κόβουμε το κεφάλι από το σκόρδο εγκάρσια και το βάζουμε στα δύο ταψιά με τις μελιτζάνες.
  • Ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
  • Προσθέτουμε και τη σάρκα από το ψημένο σκόρδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε σε δόσεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πάρει ο πουρές βελούδινη υφή.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και θυμάρι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ