Η συνταγή της ημέρας: Πίτες ολικής με σουβλάκι λαχανικών

136

Συστατικά

Για τα σουβλάκια λαχανικών

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 200 γρ. μανιτάρια champignon
  • 200 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τις πίτες

  • 240 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξηρή
  • αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • ρόκα
  • ταχίνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα σουβλάκια λαχανικών

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και τοποθετούμε ένα ταψί μέσα για να κάψει καλά.
  • Κόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια.
  • Περνάμε εναλλάξ όλα τα λαχανικά μαζί με τα ντοματίνια στα ξυλάκια για σουβλάκια. Απλώνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και βάζουμε τα καλαμάκια. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Για τις πίτες

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 6-8 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και με την βοήθεια αλευριού τα ανοίγουμε με έναν πλάστη.
  • Βάζουμε τη μια πίτα στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πίτες βάζοντας 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε κάθε πίτα.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι, ρίγανη, ελαιόλαδο, ρόκα και ταχίνι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ