Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με σολομό

290

Συστατικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σολομό, φιλέτο χωρίς δέρμα
  • 2 κ.σ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ, ή φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. γάλα, 1,5%
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • κάππαρη
  • φέτες λάιμ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον άνηθο.
  • Βάζουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το φιλέτο σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Αφαιρούμε τον σολομό από το γουόκ.
  • Ρίχνουμε στο γουόκ τη ντομάτα κονκασέ μαζί με το γάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, τις ταλιατέλες, τον σολομό, αφού τον σπάσουμε σε ακαθόριστα κομμάτια, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, κάπαρη και φέτες λάιμ.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα