Κυριακή Ανδρεάδη–Pastry Chef–Instagram
Υλικά για μπισκότα:
Θα ανατρέξουμε στην συνταγή για μπισκότα Lebkuchen. Συνταγή
Θα τα θρυμματίζουμε ώστε να μπορέσουμε να το τοποθετήσουμε σε ένα τσέρκι ως βάση για το cheesecake.
Για την κρέμα θα χρειαστούμε
Υλικά:
170 γρ τυρί κρέμα
40 γρ άχνη ζάχαρη
75 γρ άχνη ζάχαρη
1/2 κγ κανέλα
1/2 κγ τζίντζερ
1/8 κγ μοσχοκάρυδο
1/8 κγ γαρύφαλλο
1/8 κγ κάρδαμο
Για το ντεκόρ μπισκοτάκια Lebkuchen, φρούτα εποχής και ότι άλλο σας αρέσει.
Εκτέλεση κρέμας:
Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε την κρέμα και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν. Σε άλλο σκεύος τοποθετούμε την άχνη ζάχαρη, το τζίντζερ, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, κάρδαμο και τα ενσωματώνουμε.
Για την συναρμολόγηση:
Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ ή στο χέρι. Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα τσέρκι και του δίνουμε σχήμα και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα. Μπορούμε να την βάλουμε σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και να της δώσουμε διαφορετικά σχήματα. Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά ώστε να την ομορφύνουμε.
Καλή σας επιτυχία.