spot_img
14.9 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, περιορισμός του επισκεπτηρίου σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής

 

 

 

Γ. Πατούλης: Υποχρέωσή μας ως εποπτεύουσα αρχή να προστατεύσουμε ευάλωτες ομάδες των πολιτών μας όπως είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας    

Οδηγίες για τον περιορισμό ή και την κατάργηση του επισκεπτήριού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής απέστειλε σήμερα Κυριακή 1η Μαρτίου, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α. Μεγάλου. Οι σχετικές οδηγίες εκδόθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κορωναϊού, με βασικό στόχο την προφύλαξη των ηλικιωμένων.

Στο σχετικό κείμενο επισημαίνονται τα εξής:

«Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κατόπιν οδηγιών του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, συστήνει στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν στην χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, τον περιορισμό του επισκεπτηρίου ή και την κατάργησή του, όπου κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν στις ως άνω Μονάδες.

Τυχόν επισκέπτες, η παρουσία των οποίων κρίνεται απολύτως απαραίτητη, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων προφυλάξεων (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κλπ). Οι προαναφερόμενες οδηγίες ισχύουν μέχρι νεοτέρας».

Γ. Πατούλης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής:

«Είναι υποχρέωσή μας ως εποπτεύουσα αρχή να προστατεύσουμε ευάλωτες ομάδες των πολιτών μας όπως είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες και συστάσεις. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες».

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

Επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη – Σύλληψη 35χρονου

Εκατόν σαράντα έξι χρυσές λίρες και περίπου 4.000 ευρώ...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

RPN.GR