Για τους κεφτέδες
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γρ φρέσκο λουκάνικο (χοιρινό ή μοσχάρι)
- 45 γρ ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 120 γρ κόκκινο κρασί + 30 γρ βαλσάμικο ξύδι
- ½ ματσάκι μαϊντανό (χωρίς χοντρά κοτσάνια)
- 110 γρ φρυγανιά
- 1 αυγό
- 80 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι / πιπέρι
Για τη σάλτσα και την ολοκλήρωση
- 800 γρ σάλτσα τομάτας
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 220 γρ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 10 γρ σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 10 ρίγανη αποξηραμένη
- 240 γρ κόκκινο κρασί
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
- 500 γρ κοφτό μακαρονάκι
- 300 γρ φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ