Συστατικά
- 160 γρ. τόνο, καπνιστό
- 1/2 πιπεριά τσίλι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 ντομάτα
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αβοκάντο
Για το σερβίρισμα
- λάιμ
- κόλιανδρο
- πιπεριά τσίλι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια και το ζουμί της. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους. Την τοποθετούμε ξανά μέσα στη φλούδα τους και τα μεταφέρουμε σε μπολ με πάγο.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στα αβοκάντο και σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ, κόλιανδρο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και ελαιόλαδο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ