Συστατικά
Για τη βάση
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
- 1 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πασπάλισμα της φόρμας
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το cheesecake
- 7 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- 120 γρ. νερό, κρύο
- 350 γρ. σοκολάτα ruby
- 450 γρ. τυρί κρέμα
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1/2 κ.γ. ροζ χρώμα ζαχ/κής σε πάστα, προαιρετικά
Για τη γκανάς
- 170 γρ. σοκολάτα ruby
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη διακόσμηση
- 100 γρ. σαντιγί
- 1 κ.σ. κας-κας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια στρογγυλή διαμέτρου 22 εκ. και καλύπτουμε με λαδόκολλα τη βάση της.
- Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τη ζάχαρη μέχρι τα μπισκότα να διαλυθούν εντελώς και να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να αποκτήσει το μπισκότο την υφή βρεγμένης άμμου.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και με τον πάτο ενός ποτηριού πιέζουμε το μείγμα ώστε να έχει ίδιο πάχος σε όλη τη φόρμα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για το cheesecake
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζελατίνη και το νερό.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και αφήνουμε να σφίξει το μείγμα μέχρι να το χρειαστούμε.
- Κόβουμε τη σοκολάτα ruby σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Μεταφέρουμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) φροντίζοντας η βάση του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό και λιώνουμε τη σοκολάτα.
- Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί, σκουπίζουμε τον πάτο του μπολ με μια πετσέτα, και αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα στον κάδο του μίξερ.
- Χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
- Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μείγμα της ζελατίνης και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις λιώσει εντελώς η ζελατίνη και γίνει το μείγμα διάφανο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα της ζελατίνης στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Προαιρετικά, αν θέλουμε το χρώμα του cheesecake να είναι πιο έντονο, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλιώς αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
- Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα σιγά-σιγά ώστε να μη δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια της κρέμας.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 8 ώρες ώστε να σφίξει το cheesecake.
Για τη γκανάς
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα ruby και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη σοκολάτα ruby.
- Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πιάσει θερμοκρασία η σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει η γκανάς.
- Ρίχνουμε τη γκανάς στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Μεταφέρουμε τη γκανάς σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι.
- Διακοσμούμε το cheesecake με τη γκανάς, τη σαντιγί και τα κας-κας.
- Σερβίρουμε.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ