Συστατικά
- 500 γρ. πατάτες
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1200 γρ. χοιρινό, λαιμό
- 400 γρ. ντομάτες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κύμινο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
- 300 γρ. κεφαλοτύρι
Για το σερβίρισμα
- λεμόνι
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια 2-3 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε στο ταψί.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες, τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε στο ταψί.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.
- Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και απλώνουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αν το τηγάνι μας δεν είναι μεγάλο, σοτάρουμε το χοιρινό σε δύο δόσεις. Μεταφέρουμε στο ταψί.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και στύβουμε ελαφρά για αν φύγει η υγρασία τους. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε στο ταψί τη ρίγανη, το κύμινο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το δεντρολίβανο, το τυρί κομμένο σε κομμάτια και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε καλά σκεπασμένο για 3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε με λεμόνι και ρίγανη.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ