Υλικά
- 800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 πιπεριά τριμμένη
- 4 κ.σ φέτα σε τρίμματα
- 2 κ.σ δυόσμο
- 2 κ.σ μαϊντανό
- 1 φλ. φρυγανιά
- 4 κ.σ ούζο
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- χωριάτικη σαλάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μας σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
- Τα αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα καλά σκεπασμένα μέσα στο ψυγείο. Έτσι θα σφίξει η ζύμη για τα κεφτεδάκια και θα δέσουν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο θα πλάθονται πιο εύκολα.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας μικρά και στρογγυλά.
- Τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι.
- Τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τους τις πλευρές.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια τηγανιτά σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι από το τηγάνισμα και τα σερβίρουμε με την βασίλισσα της καλοκαιρινής σαλάτας την χωριάτικη σαλάτα και πατάτες τηγανιτές.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ