spot_img
13.7 C
Rafina
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαρότο με καλαμαράκια

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κολοκυθάκι, μέτριο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. νερό
  • 200 γρ.  καλαμαράκια τηγανητά
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, προαιρετικά
  • πιπέρι, προαιρετικά

Για το σερβίρισμα

  • άνηθο, ψιλοκομμένο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χοντρές φέτες.
    • Κόβουμε το κολοκυθάκι στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε χοντρές φέτες, για να μη λιώσει στο μαγείρεμα και χάσει τη γεύση του.
    • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά.
    • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
    • Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα, για να θωρακιστεί καλά και να μη σπάσει την ώρα που θα βράζει.
    • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
    • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε το νερό σε τρεις δόσεις. Ρίχνουμε το 1/3 του νερού, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε συνεχώς.
    • Μόλις απορροφήσει το κριθαράκι την πρώτη δόση του νερού, ρίχνουμε το άλλο 1/3.
    • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς. Το κριθαράκι είναι έτοιμο μόλις απορροφήσει όλο το νερό, μετά από περίπου 15 λεπτά.
    • Κόβουμε τα τηγανητά καλαμαράκια σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα καθώς το καλαμάρι είναι αρκετά αλμυρό.
    • Προσθέτουμε το ταχίνι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και προαιρετικά αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε να δώσουμε παραπάνω ένταση στο φαγητό. Ανακατεύουμε καλά.
    • Σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο άνηθο.

 

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης Σήμερα παραδόθηκε...

Συγκινητικό «αντίο» στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ – rpn

Σε μια τελετή γεμάτη συναίσθημα, αξιοπρέπεια και σιωπηλή αγάπη,...

Δημήτρης Μισοκοίλης: Διαδρομές ζωής, ήσυχες αλλά βαθιές

Ο Δημήτρης Μισοκοίλης είναι από εκείνους τους ανθρώπους που,...

ΕΥΔΑΠ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αλλαγές στα τιμολόγια του νερού

Διευκρινίσεις σχετικά με την εισήγησή της προς την ΡΑΑΕΥ για...

ΝΕΑ

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης Σήμερα παραδόθηκε...

Συγκινητικό «αντίο» στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ – rpn

Σε μια τελετή γεμάτη συναίσθημα, αξιοπρέπεια και σιωπηλή αγάπη,...

Δημήτρης Μισοκοίλης: Διαδρομές ζωής, ήσυχες αλλά βαθιές

Ο Δημήτρης Μισοκοίλης είναι από εκείνους τους ανθρώπους που,...

ΕΥΔΑΠ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αλλαγές στα τιμολόγια του νερού

Διευκρινίσεις σχετικά με την εισήγησή της προς την ΡΑΑΕΥ για...

Η «μαύρη Παρασκευή» της Αθήνας: 45 χρόνια από τη νύχτα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή – rpn

Ημερολόγιο: 19 Δεκεμβρίου 1980. Παρασκευή. Ξημερώνει, αλλά η Αθήνα...

Με απειλές επιχειρεί η κυβέρνηση να κάμψει τους αγρότες – Φουντώνει η οργή στα μπλόκα

Οι αγρότες συνεχίζουν να λένε «όχι» στον προσχηματικό διάλογο...

Χριστουγεννιάτικη ευκαιρία από τη «Φάμπρικα» διπλό κρεβάτι με ανατομικό στρώμα

Χριστούγεννα χωρίς προσφορές δεν γίνεται, και το Κέντρο Επίπλου...

RPN.GR