spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαρότο με καλαμαράκια

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κολοκυθάκι, μέτριο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. νερό
  • 200 γρ.  καλαμαράκια τηγανητά
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, προαιρετικά
  • πιπέρι, προαιρετικά

Για το σερβίρισμα

  • άνηθο, ψιλοκομμένο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χοντρές φέτες.
    • Κόβουμε το κολοκυθάκι στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε χοντρές φέτες, για να μη λιώσει στο μαγείρεμα και χάσει τη γεύση του.
    • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά.
    • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
    • Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα, για να θωρακιστεί καλά και να μη σπάσει την ώρα που θα βράζει.
    • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
    • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε το νερό σε τρεις δόσεις. Ρίχνουμε το 1/3 του νερού, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε συνεχώς.
    • Μόλις απορροφήσει το κριθαράκι την πρώτη δόση του νερού, ρίχνουμε το άλλο 1/3.
    • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς. Το κριθαράκι είναι έτοιμο μόλις απορροφήσει όλο το νερό, μετά από περίπου 15 λεπτά.
    • Κόβουμε τα τηγανητά καλαμαράκια σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα καθώς το καλαμάρι είναι αρκετά αλμυρό.
    • Προσθέτουμε το ταχίνι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και προαιρετικά αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε να δώσουμε παραπάνω ένταση στο φαγητό. Ανακατεύουμε καλά.
    • Σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο άνηθο.

 

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR