Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 200 γρ. μανιτάρια σιτάκε
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 120 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. ζωμό κοτόπουλου
- 40 γρ. μαϊντανό
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βούτυρο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Βάζουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε σε δόσεις τον ζωμό, ρίχνοντας την επόμενη δόση ζωμού όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει την προηγούμενη.
- Εναλλακτικά, προσθέτουμε όλο τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε το κριθαρότο να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Αφαιρούμε το κριθαρότο από τη φωτιά, προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο, τον μαϊντανό και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε με την κουτάλα.
- Αφήνουμε το κριθαρότο στην άκρη να κρυώσει για 3-4 λεπτά.
- Σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ