Συστατικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 150 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- 100 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα σε φέτες
- 50 γρ. πανσέτα, καπνιστή
- 300 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 125 γρ. κρασί λευκό
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 500 γρ. ζωμό, κότας
- 100 γρ. γάλα, 3,5%
- πιπέρι
- παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα κομμένη σε κύβους. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε τον ζωμό, αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
- Κοιτάμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι “al dente”.
- Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα.