Συστατικά
- 1 κιλό γαρίδες, Νο1
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 50 γρ. ούζο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κιλό μπάμιες
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Χαράσσουμε τις γαρίδες εγκάρσια και τις βάζουμε σε ένα μπολ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, σβήνουμε με το ούζο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ