Για τη σάλτσα
- 3-4 εκατοστά τριμμένο ginger
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κτσ σόγια
- 3 κτσ ξύδι βαλσάμικο
- 1 κτσ μέλι
- 1 τμχ φρέσκο κρεμμύδι
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε μέχρι την μέση, μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει.
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά, ώστε να είναι στο ίδιο μέγεθος όλα, σε μορφή μπουκιάς ή julienne (μακρόστενα δηλαδή, σε πάχος μολυβιού). Πρέπει να είναι στο ίδιο μέγεθος, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε τα υλικά στην σειρά που θα τα χρησιμοποιήσουμε.
- Σε βαθύ τηγάνι, κατσαρόλα, ή γουόκ (το προτιμότερο), ζεσταίνουμε το λάδι (είναι έτοιμο, όταν μόλις αρχίσει να βγάζει ελάχιστο καπνό).
- Βάζουμε το μοσχάρι και μαγειρεύουμε, φροντίζοντας να θωρακιστεί σε όλες τις πλευρές του. Μετά από 5’ αφαιρούμε από την φωτιά.
- Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε με την σειρά, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα, το μπρόκολο και τα λάχανα.
- Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα νουντλς και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μην λασπώσουν.
- Τα λαχανικά θα κάνουν ένα κύκλο. Στην αρχή, θα τσιγαρίζονται, ύστερα θα απελευθερώσουν τα υγρά τους και μετά αυτά θα εξατμιστούν. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα νουντλς, το μοσχάρι και το καβουρδισμένο σουσάμι.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ