Συστατικά
- 600 γρ. ντομάτες
- 400 γρ. ψωμί
- 2 κλ. θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 800 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- κρουτόν
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια, το ψωμί σε κυβάκια, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζουμε τις ψητές ντομάτες και το ψημένο ψωμί, μαζί με τα υγρά του ταψιού, στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το νερό, αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Μεταφέρουμε την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σούπα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρουμε με κρουτόν και πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο και θυμάρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ