Μια εύκολη αλλά πεντανόστιμη ομελέτα για την Δευτέρα, για να ξεκινήσει γευστικά η εβδομάδα!
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 260 γρ. πατάτες τηγανητές
- 100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
- 100 γρ. τσένταρ, κομμένο σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 10 αβγά, μέτρια
- 200 γρ. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Σε ένα πυρέξ 20×30 απλώνουμε με ένα πινέλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Φροντίζουμε η φρυγανιά να καλύψει όλη τη βάση και τη τοιχώματα του πυρέξ για να μην κολλήσει η ομελέτα.
- Προσθέτουμε τις τηγανητές πατάτες, το ζαμπόν, το τσένταρ, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να διαλυθούν τα αυγά. Προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.