Συστατικά
- 300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1500 γρ. ζωμό λαχανικών
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ρόκα
- ελαιόλαδο
- παρμεζάνα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό να θωρακιστεί.
- Προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βάλουμε την πρώτη δόση από τον ζωμό, βάζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον ζωμό για 10-15 λεπτά για να βράσει το ρύζι και να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, ρόκα, ελαιόλαδο και flakes παρμεζάνας.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ