Συστατικά
Για το ριζότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 2 στικ σέλερι
- 1-2 σκ. σκόρδο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 70 γρ. κρασί κόκκινο
- 750 γρ. νερό
- 1 κ.σ. νοστιμιά
- 1 κ.σ. μελάνι σουπιάς
Για τις σουπιές
- 750 γρ. σούπιες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ούζο
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το ριζότο
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε κυβάκια, το σέλερι σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε μια δόση από το νερό.
- Προσθέτουμε τη νοστιμιά και συνεχίζουμε να βάζουμε το νερό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια για 13-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι βάζουμε το μελάνι και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Για τις σουπιές
- Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις σουπιές σε λεπτές λωρίδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και βάζουμε στην καυτή γκριλιέρα.
- Ψήνουμε σε δύο δόσεις τις σουπιές για 2 λεπτά την κάθε δόση. Σβήνουμε με ούζο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το ριζότο με τις σουπιές, ρόκα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ