Συστατικά
- 1.200 γρ. φασολάκια, πλατιά
- αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. λάδι τρούφας
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 φινόκιο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για τα καλαμαράκια
- 1 κιλό καλαμαράκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα φασολάκια και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη βινεγκρέτ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το εστραγκόν, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το λάδι τρούφας, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το φινόκιο στη μέση, κόβουμε το κεντρικό κοτσάνι, το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο και το βάζουμε στο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Για τα καλαμαράκια
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα καλαμάρια σε λεπτές ροδέλες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη σύνθεση
- Στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ