Συστατικά
- 200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- αλάτι
- 6 κ.σ. άνηθο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 300 γρ. καπνιστή πέστροφα
- 6 κ.σ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
Για το dressing
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τα μαυρομάτικα για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα αλατίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά σε κύβους των 0,5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πέστροφα, τη βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε την κάππαρη, που έχουμε ήδη ξαρμυρίσει.
Για το dressing
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ