Συστατικά
- 250 γρ. ρεβίθια
- 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
- 30 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- 2 σκ. σκόρδο
- 300 γρ. σπανάκι
- 1 κ.σ. κάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο κότας
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8-10 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε αρκετό νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 40-50 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες, το νερό, τον κύβο και τα ρεβίθια.
- Αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τον χυμό λεμονιού.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ