Συστατικά
- 250 γρ. ρύζι καστανό
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 150 γρ. μπρόκολο
- 150 γρ. μανιτάρια σιτάκε
- 1 καρότο
- 80 γρ. καλαμπόκι baby, βρασμένο
- 50 γρ. σάλτσα σόγιας
- 50 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. νουντλς, ρυζιού
- 300 ml σπορέλαιο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το ρύζι και βράζουμε σύμφωνα για 10-12 λεπτά για να μαλακώσει.
- Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε 4 κομμάτια, χωρίζουμε τα φύλλα του και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε στην περιφέρεια του τηγανιού.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και τα βάζουμε στο κέντρο του τηγανιού με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση, το καρότο σε λεπτές λωρίδες, τα καλαμπόκια στη μέση και τα βάζουμε διαδοχικά στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κάθε ένα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά το κάθε λαχανικό πριν βάλουμε το επόμενο.
- Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε επιπλέον 3-4 λεπτά.
- Σουρώνουμε το ρύζι και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε 100 γρ. από το νερό που έβρασε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε τη sweet chili sauce, το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το σησαμέλαιο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ