- Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πατάτα, το πράσο, το κρεμμύδι, το καρότο και τσιγαρίζουμε για 10 – 12 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη φάβα (που ιδανικά την έχουμε ξεπλύνει σε ένα σουρωτήρι), τα φύλλα δάφνης, τον κουρκουμά και το ζωμό και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και μαγειρεύουμε με μισόκλειστο καπάκι για τουλάχιστον 45 – 60 λεπτά.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μια λαδόκολλα απλώνουμε το μπέικον. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να έχουν γίνει σαν τσιπς. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και μεταφέρουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί, έτσι ώστε να φύγει το περιττό λίπος.
- Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο κι με ένα πολτοποιητή χειρός (στο blender ή στο μούλτι θα χρειαστούν περισσότερες δόσεις), πολτοποιούμε τη σούπα έως ότου έχουμε μια βελουτέ υφή. (Σε αυτό το σημείο αν η σούπα είναι αρκετά πηχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό, ενώ αν είναι αρκετά ρευστή συνεχίζουμε το βράσιμο έτσι ώστε να εξατμιστούν περισσότερα υγρά και να έρθει στη υφή που θέλουμε) . Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ