Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σκ. σκόρδο
- 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 160 γρ. τόνο, πικάντικο, καπνιστό
- 1 αβγό, μεσαίο
- αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 300 ml σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. ντοματίνια
- 1 πιπεριά πράσινη
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά από το τηγάνι σε ένα μπολ και ιδανικά αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τον μαραθόσπορο, τον δυόσμο, το ξύσμα, πιπέρι, αλάτι, τον τόνο στραγγισμένο και το αβγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
- Πλάθουμε 12 κεφτεδάκια από το μείγμα (20 γρ. το καθένα) και βάζουμε σε ταψί με το αλεύρι.
- Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Για το σερβίρισμα
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Περνάμε τους τονοκεφτέδες σε καλαμάκια από σουβλάκια μαζί με τα ντοματίνια ή την πιπεριά και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ