Συστατικά
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. νερό
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κρεμμύδι
- 300 γρ. μπρόκολο
- 1 καρότο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
- πάπρικα, γλυκιά
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
- Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το καρότο, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τσένταρ, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Σερβίρουμε με έξτρα κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με πάπρικα και πιπέρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ