Συστατικά
Για το κοτόπουλο
- 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 100 γρ. ξινόγαλο
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το πανάρισμα
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 ml σπορέλαιο
Για τη σάλτσα
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
Για τη σύνθεση
- 500 γρ. αραβικές πίτες
- 2 αβοκάντο
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κοτόπουλο
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1-2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και φροντίζουμε να εφάπτεται στο κοτόπουλο για να το κρατήσει βυθισμένο στη μαρινάδα.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-12 ώρες.
Για το πανάρισμα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε μέσα στο μπολ τις λωρίδες από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Τηγανίζουμε σε 3 δόσεις για 4-6 λεπτά την κάθε δόση για να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σύνθεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε μια λεία σάλτσα.
- Απλώνουμε τις αραβικές πίτες στον πάγκο εργασίας μας και μοιράζουμε τη σάλτσα.
- Μοιράζουμε σε όλες τις αραβικές το κοτόπουλο, τα αβοκάντο σε φέτες, τον κόλιανδρο, τυλίγουμε και σερβίρουμε.