Υλικά
- 500 γρ. πένες βρασμένες
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 μεσαίο πράσο (ψιλοκομμένο)
- 200 γρ. σπανάκι baby
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 600 γρ. σολομό φιλέτο (χωρίς πέτσα, κομμένο σε μεγάλους κύβους)
- 6 γρ. ξύσμα λάιμ
- 100 γρ. φρυγανιά
- 30 γρ. μαϊντανό
- 50 γρ. παρμεζάνα
- Αλατι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8) και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 – 6 λεπτά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπανάκι και τα βρασμένα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε. Μόλις το σπανάκι έχει μαραθεί, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε.
- Παράλληλα, σε μία επιφάνεια κοπής κόβουμε τον σολομό σε κύβους 5×5 εκατοστών και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λάιμ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ.
- Σε ένα multi προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μαϊντανό και την παρμεζάνα και πολτοποιούμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε όλο το μείγμα πάνω από το περιεχόμενο του πυρέξ.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10 – 12 λεπτά.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ