spot_img
10.6 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Μχάτσεπ (Μhajeb) – Από την Pastry Chef Κυριακή Ανδρεάδη – RPN

Κυριακή ΑνδρεάδηPastry ChefInstagram

 

 

 

 

Υλικά:

 

Για τη ζύμη:

 

300 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γραμ. αλεύρι

8 γραμ. αλάτι

210 γραμ. νερό

20 γραμ. ελαιόλαδο

 

Για τη γέμιση:

 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο

4-5 ντομάτες ώριμες

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. χαρίσα ή πιπέρι κόκκινο καυτερό

1 κ.γ. αλάτι

 

Επιπρόσθετα υλικά λάδι/ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση για τη ζύμη:

 

Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε το σιμιγδάλι, αλεύρι και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό και το ελαιολάδο. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Τα αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 με 2 ώρες και τοποθετούμε μεμβράνη στο ζυμάρι μας.

Αφού ξεκουραστεί το χωρίζουμε σε οκτώ κομμάτια και το δίνουμε σχήμα στρογγυλό. Με τα χέρια πιέζουμε το ζυμάρι και ρίχνουμε μπόλικο λάδι πάνω και κάτω από το ζυμάρι μας. Πιέζοντας το προς τα πάνω και μετά προς τα πλάγια αρχίζουμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε αυτό το εύπλαστο ζυμάρι. Αφού ανοίξει αρκετά τότε το τεντώνουμε με τα χέρια μας μία προς τα πάνω μία προς τα κάτω μία δεξιά μη αριστερά ώστε να γίνει περίπου 35 επί 35 εκατοστά και είναι έτοιμο να δεχτεί την κρύα γέμιση.

 

Για την γέμιση:

 

Σε τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει/να τσιγαριστεί. Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν όλα τότε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μία σάλτσα χωρίς πολλά υγρά.

 

Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στην ανοιγμένη ζύμη προσθέτουμε ένα μέρος από το μείγμα που έχουμε κάνει – σάλτσα στο κέντρο της και σταυρωτά κλείνουμε τη ζύμη, δηλαδή από τα πλάγια παίρνουμε και εννοούμε (χωρίς να πανωτιάζονται) τις δύο άκρες, τις δύο πλευρές και έπειτα την πάνω και την κάτω η μία μπαίνει πάνω στην άλλη και ψήνεται πρώτα από την πλευρά η οποία έχει διπλωθεί ζύμη μέχρι να ροδίσει και μετά γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει κι αυτή.

Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσουν τα ζυμαράκια μας.

 

Καλή σας επιτυχία!

 

Αυτή την εβδομάδα

Αυτό είναι το νέο ΔΣ της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα – Ραφήνας- Πικερμίου – rpn

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων...

ΠΡΟΣΟΧΗ – Επικίνδυνη κατάρρευση σε τσιμεντένιο μονοπάτι στο Μάτι- rpn

Σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και επισκέπτες εντοπίζεται στο τσιμεντένιο...

Δωρεάν διάθεση φυσικού λιπάσματος (κομπόστ) από τον δήμο Σπάτων Αρτέμιδος – rpn

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025, από...

Καλή καρδιά του Νικόλα Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και εορταστικό πρόγραμμα – rpn

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά με… Καλή Καρδιά στη Ραφήνα Στην κεντρική...

Βράβευση των αριστούχων Λυκείων Νέας Μάκρης και Μαραθώνα από τον Ροταριανό Όμιλο – rpn

Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Ροταριανό Όμιλο Μαραθώνας –...

ΝΕΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ – Επικίνδυνη κατάρρευση σε τσιμεντένιο μονοπάτι στο Μάτι- rpn

Σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και επισκέπτες εντοπίζεται στο τσιμεντένιο...

Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής που είχε ξυλοκοπήσει γιατρό στο νοσοκομείο – rpn

Απρόσμενη και σκοτεινή εξέλιξη παίρνει η υπόθεση του άγριου...

Η Μπουγάτσα του Σερραίου φέρνει την μαγεία των Χριστουγέννων στη Ραφήνα!

Οι γιορτές πλησιάζουν και η Μπουγάτσα του Σερραίου γιορτάζει...

RPN.GR