spot_img
15 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Μχάτσεπ (Μhajeb) – Από την Pastry Chef Κυριακή Ανδρεάδη – RPN

Κυριακή ΑνδρεάδηPastry ChefInstagram

 

 

 

 

Υλικά:

 

Για τη ζύμη:

 

300 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γραμ. αλεύρι

8 γραμ. αλάτι

210 γραμ. νερό

20 γραμ. ελαιόλαδο

 

Για τη γέμιση:

 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο

4-5 ντομάτες ώριμες

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. χαρίσα ή πιπέρι κόκκινο καυτερό

1 κ.γ. αλάτι

 

Επιπρόσθετα υλικά λάδι/ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση για τη ζύμη:

 

Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε το σιμιγδάλι, αλεύρι και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό και το ελαιολάδο. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Τα αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 με 2 ώρες και τοποθετούμε μεμβράνη στο ζυμάρι μας.

Αφού ξεκουραστεί το χωρίζουμε σε οκτώ κομμάτια και το δίνουμε σχήμα στρογγυλό. Με τα χέρια πιέζουμε το ζυμάρι και ρίχνουμε μπόλικο λάδι πάνω και κάτω από το ζυμάρι μας. Πιέζοντας το προς τα πάνω και μετά προς τα πλάγια αρχίζουμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε αυτό το εύπλαστο ζυμάρι. Αφού ανοίξει αρκετά τότε το τεντώνουμε με τα χέρια μας μία προς τα πάνω μία προς τα κάτω μία δεξιά μη αριστερά ώστε να γίνει περίπου 35 επί 35 εκατοστά και είναι έτοιμο να δεχτεί την κρύα γέμιση.

 

Για την γέμιση:

 

Σε τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει/να τσιγαριστεί. Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν όλα τότε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μία σάλτσα χωρίς πολλά υγρά.

 

Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στην ανοιγμένη ζύμη προσθέτουμε ένα μέρος από το μείγμα που έχουμε κάνει – σάλτσα στο κέντρο της και σταυρωτά κλείνουμε τη ζύμη, δηλαδή από τα πλάγια παίρνουμε και εννοούμε (χωρίς να πανωτιάζονται) τις δύο άκρες, τις δύο πλευρές και έπειτα την πάνω και την κάτω η μία μπαίνει πάνω στην άλλη και ψήνεται πρώτα από την πλευρά η οποία έχει διπλωθεί ζύμη μέχρι να ροδίσει και μετά γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει κι αυτή.

Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσουν τα ζυμαράκια μας.

 

Καλή σας επιτυχία!

 

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR