Συστατικά
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
400 γρ. σπαγγέτι, β-γλυκάνη
Για τη μπεσαμέλ
30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. γάλα, light
100 γρ. τυρί κρέμα, light
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Βάζουμε μέσα ένα ταψί και αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια και τη βάζουμε στο μπολ.
Μεταφέρουμε στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. Το νερό το κρατάμε στην άκρη.
Για τη μπεσαμέλ
Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια.
Βάζουμε το τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και 1 κουτάλα από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι. Τρίβουμε το 1/3 από τη σκελίδα σκόρδου και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε μέσα στη μπεσαμέλ τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε. Αν είναι πολύ στεγνά τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι.
Μεταφέρουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζουμε πάνω τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα και σερβίρουμε με πιπέρι και ελαιόλαδο.